Lov och pris

Gästinlägg av Mattias Käll, formgivare av “Vägens folk”:
För ungefär ett år sedan inleddes en intensiv period med formgivning och illustration av konfirmationsmaterialet Vägens folk som jag skrivit om tidigare här. Det var en fantastisk resa och jag hade väldigt roligt under tiden som arbetet varade. Förlaget gav mig stor frihet, texterna var välformulerade och genomtänkta och innehållet och känslan man ville förmedla med boken var någonting som jag kunde stå bakom.

Och så igår var det dags för någonting så spännande som diplomutdelning för Sveriges finaste böcker 2011. Overklighetskänslan och glädjen var total när mitt namn lästes upp på Kungliga biblioteket och jag motta pris för fin formgivning i samma rum som finheter som Nina Ulmaja, Jesper Waldersten, Lena Sjöberg och många andra idoler. Det hela var väldig högtidligt och trevligt. Jag känner mig hedrad och väldigt glad … och lite nervös … tror att det syns på den här videon som Marcus på Marcus förlag skickade till mig:

Skärmavbild 2012-03-30 kl. 11.31.03
Här står jag med en sne fluga (lurigt att få den att sitta rakt) tillsammans med Magnus Sternegård som är en av författarna:
mattias&magnus LR
Diplom LR
Motiveringen lyder: ”Hur berättar man om kristen tro för unga människor? Så här! Lekfullt och respektfullt på samma gång. En lyckad förening av typografi, bild och lånade uttryck som lockar till en spännande resa i konfirmationens spår. Allt annat än en vanlig lärobok!”

Vill ni läsa mer om tävlingen så gör ni det här och vill ni köpa boken så gör ni det här.